Sidan håller på att omarbetas så just nu kan man inte se några bildspel.

Men här får ni en kort presentation av några medlemmars  trädgårdar och en historik kring planteringarna vid Borgaruddens Camping.

 

Ingela och Pers trädgård…
...på Stuggatan började ta form när barnen blivit så stora att gungan och sandlådan kunde tas bort. Dammen kom 2002 och tomten har sedan utökats med planteringar allt eftersom. Idag finns inte särskilt många lediga ytor över. I trädgården finns allt från grönsaker och fruktträd till liljor och klematis, buskar och alpiner samt många krukor.

Ingelas trädgård

Bilder från Maine och Hans trädgård

I Maine och Hans trädgård finns många suckulenter, fushior och liljor samt mycket annat smått och gott.

 

Historien kring Borgaruddens planteringar
Trädgårdssällskapet fick 2003 en förfrågan av Norrfjärdens idrottsförening (NIF) om vi ville hjälpa till att planera och plantera några nya rabatter. NIF skötte campingen med många ideella krafter, så vi ställde upp för att försköna anläggningen.
   Grävning och plantering  skedde våren -03. En stor del av perennerna som planterades var skänkta av trädgårdsföreningens medlemmar, men det köptes även in perenner, buskar och träd. Vid anläggningen grävdes en bevattningsslang ner i jorden, detta har hjälpt till att planteringarna snabbt har tagit sig väldigt bra.
   Varje år sen dess fram till 2016 har en grupp från trädgårdssällskapet gjort en ordentlig rensning av planteringen i början av juni. Resten av tiden har den sköttsav NIF.

Men nu - 2018 - har Borgaruddens Camping bytt ägare och vårt samarbete med NIF har avslutats och i och med det vår del i skötseln av planteringen. Vi tackar NIF för gott samarbete genom åren och önskar de nya ägarna lycka till med sitt arbete på den omtyckta campingen.

 

Jag heter Owe Aidanpää, född i Tornedalen på 50-talet.1985 köpte vi villan på Backen-området i Piteå. Tomten på 914 m2 hade en gulnad gräsmatta, fyra pioner utmed husväggen, en rad med den vanligaste sorten av Ligularia, ett par risiga ölandstokar, samt en häck av lika risiga hansarosor. Pionerna står förresten kvar på samma ställe än idag! Redan första sommaren grävdes hansarosorna upp och ersattes med en häck av blåtry i stället. Planteringar, träd och en damm kom till med åren, men inte förrän efter en trädgårdsutbildning på Framnäs 97-98 började jag få mer struktur i mitt tänkande hur trädgården ska se ut. Jag fortsätter att verkställa idéer, ändrar och gör nytt, kasserar växter och byter till nya intressantare.

Helena och Gunnar
Vi började bygga vår trädgård 2001 och gårdsnamnet är Övre Back. Den del av gården som är trädgård är ca 3 600 m2 och innehåller större grupperingar, sten, torv, plattor och en damm. Färgsättningen är grundstenen i vår trädgård och därför finns det ofta många växter av samma sort. De flesta växter är tåliga för vårt klimat men några nya sorter provas varje år.

Anitas trädgård
Många av er som tittar i Anitas album kommer att känna igen er. Anita har nämligen genom åren tagit emot många, många besökare under Öppen trädgård.

Borgaruddens plantering